Uscarea în vid a lemnului.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Noi ca si producatori folosim camera de uscare in vid. Iata cateva avantaje.

Uscarea lemnului într-o cameră de uscare în vid este o metodă modernă și eficientă de a reduce conținutul de umiditate al lemnului într-un timp mai scurt decât prin metodele tradiționale. Acest proces implică plasarea lemnului într-o cameră etanșă, unde se creează un vid parțial sau complet.

Iată câteva aspecte importante despre uscarea in vid a lemnului:

  1. Reducerea presiunii: Procesul începe prin scăderea presiunii în camera de uscare. Scăderea presiunii face ca punctul de fierbere a apei să scadă, ceea ce permite evaporarea apei din lemn la temperaturi mai mici decât la presiune atmosferică normală.
  2. Uscarea la temperaturi scăzute: Datorită scăderii punctului de fierbere a apei, lemnul poate fi uscat la temperaturi mai scăzute decât în metodele tradiționale. Acest lucru ajută la reducerea riscului de deformare, crăpare sau degradare a lemnului.
  3. Controlul precis al umidității: Într-o cameră de uscare în vid, umiditatea poate fi controlată în mod precis. Prin menținerea unei umidități relative specifice și prin ajustarea presiunii, se poate obține o uscare uniformă a lemnului.
  4. Reducerea timpului de uscare: Procesul de uscare în vid poate fi mult mai rapid decât uscarea în metodele convenționale. Timpul exact necesar depinde de specia și grosimea lemnului, dar în general, se poate obține o reducere semnificativă a timpului de uscare.
  5. Calitatea lemnului uscat: Uscarea în vid poate contribui la obținerea unui lemn uscat de înaltă calitate. Prin controlul precis al condițiilor de uscare, se poate minimiza riscul de crăpare, deformare sau apariția defectelor în lemn.

Este important de menționat că uscarea lemnului într-o cameră de uscare în vid poate fi un proces complex și costisitor. Necesită echipamente specializate și expertiză în gestionarea procesului. Totuși, poate fi o opțiune excelentă pentru producătorii de lemn care doresc să obțină un produs uscat de calitate într-un timp mai scurt

No Comments Yet.

Leave a comment